Ansøgere: Spørgsmål og svar

Hvad gør jeg, hvis jeg ved login i ansøgningsmodulet får at vide, jeg allerede har en brugerprofil?

Hvis du får at vide, du allerede har en bruger på Censor IT, kan det være, fordi du tidligere har lavet en ansøgning, eller at du er eksaminator på en uddannelsesinstitution, der anvender Censor IT. 

Hvis du ved hvilken mail, der er registeret da brugeren blev oprettet kan du trykke "Glemt brugernr. og/eller adgangskode" på højre side af Censor IT. I løbet af et par minutter vil du modtage en mail med dine loginoplysninger i den mailboks, der er registreret. 

Hvis du ikke kender den mail, der er brugt til at oprette din bruger, kan du kontakte Censorsekretariatet. Vi træffes telefonisk på hverdage og besvarer henvendelser på mail inden for 1-2 hverdage.

Hvilken betydning har de fagkvalifiaktioner jeg vælger?

Når universiteterne opretter bestillinger på censor, vælger de optil tre fagkvalifikationer, der repræsenterer det pågældende fag, de skal bruge en censor til. Fagkvalifikationerne har bl.a. indfyldelse på hvilke censor, der modtager en forespørgelse på, om de vil være censor på prøven.

De fagkvalifikationer du vælger i din ansøgning, har dermed betydning for, hvilke fagområder du kommer til at censurere indenfor, hvis du bliver beskikket som censor.   

Hvad gør jeg, hvis jeg har opdaget en fejl i min ansøgning efter den er indsendt?

Hvis du opdager fejlen før ansøgningsfristen er udløbet, kan du kontakte Censorsekretariatet, der kan genåbne din ansøgning, så du kan rette fejlen. Sekretariatet har dog ikke mulighed for at uploade filer eller foretage rettelser i ansøgningen.

Sekretariatet træffes telefonisk på hverdage og besvarer henvendelser på mail inden for 1-2 hverdage.

Sekretariatet genåbner ikke ansøgninger efter ansøgningsfristen er udløbet.

Er fejlen af en særligt stor grad fx mangelfuldt udfyldt ansøgning, manglende eksamensbevis eller lignende, vil din ansøgning ikke blive behandlet. Sekretariatet vil kontakte dig, og du vil få mulighed for at udfylde og indsende en ny ansøgning ved næste ansøgningsrunde.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

  • I forbindelse med ansøgningsfrister i løbet af beskikkelsesperioden - dvs. efter 1.4.2022 og frem til foråret 2025 vil vi som udgangspunkt bestræbe os på at give svar på alle ansøgninger ca. to måneder efter ansøgningsfristens udløb.
  • I forbindelse med ansøgning til en ny beskikkelsesperiode vil behandlingstiden være noget længere, da der er en lang række censorkorps, der skal nybeskikkes på samme tid. Vi forventer at kunne give svar i februar 2022 for ansøgninger til beskikkelsesperioden 2022-2026.

Hvor længe gælder min beskikkelse som censor?

Beskikkelsesperioden 2018-2022 for EØ og HD løber til 31. marts 2022. Beskikkelse til beskikkelsesperioden 2022-2026 begynder 1.4.2022 og løber til 31.3.2026.

Beskikkelsesperioden for Statskundskab løber til 31. august 2025.

Når beskikkelsesperioden udløber bliver alle censorer principielt set afbeskikket, men alle har mulighed for at søge om genbeskikkelse. Dog er det et bekendtgørelseskrav, at mindst 25% af censorerne i censorkorpset skal udskiftes ved hver ny beskikkelsesperiode.