Ansøgere: Spørgsmål og svar

Er den motiverede instilling det samme som en motiveret ansøgning?

Nej, den motiverede instilling er ikke det samme som en motiveret ansøgning. 

Du skal som ansøger ikke selv skrive den motiverede ansøgning. Den skal derimod skrives af en fastansat forsker ved enten CBS, RUC, AU, AAU eller SDU. 

Her skal den fastansatte forsker på mellem 5-10 linjer angive, hvorfor du som ansøger vil egne sig som censor med henvisning til dine relevante fagkvalifikationer. Den fastansatte forsker skal herefter underskrive indstillingen.  

Blanketten til den motiverede indstilling findes her.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kender nogen fastansat forsker, der kan skrive min motiverede indstilling?

Hvis man ønsker at blive beskikket som censor, er det et ufraviligt krav, at man har en motiveret indstilling, fra en fastansat forsker. 

I det tilfælde man ikke kender nogen fastansat forsker, der kan skrive ens motiverede indstilling, anbefaler vi, at du henvender dig til CBS, AU, AAU, RUC eller SDU og beder om at tale med det institut, der er relevant for det det område, du ønsker at censurere indenfor.

Hvad gør jeg, hvis jeg ved login i ansøgningsmodulet får at vide, jeg allerede har en bruger?

Hvis du får at vide, du allerede har en bruger på Censor IT, kan det være, fordi du tidligere har lavet en ansøgning, eller at du er eksaminator på en uddannelsesinstitution, der anvender Censor IT. 

Hvis du ved hvilken mail, der er registeret da brugeren blev oprettet kan du trykke "Glemt brugernr. og/eller adgangskode" på højre side af Censor IT. I løbet af et par minutter vil du modtage en mail med dine loginoplysninger i den mailboks, der er registreret. 

Hvis du ikke kender den mail, der er brugt til at oprette din bruger, kan du kontakte Censorsekretariatet.

Hvilken betydning har de fagkvalifiaktioner jeg vælger?

Når universiteterne opretter bestillinger på censor, vælger de optil tre fagkvalifikationer, der repræsenterer det pågældende fag, de skal bruge en censor til. Fagkvalifikationerne har bl.a. indfyldelse på hvilke censor, der modtager en forespørgelse på, om de vil være censor på prøven.

De fagkvalifikationer du vælger i din ansøgning, har dermed betydning for, hvilke fagområder du kommer til at censurere indenfor, hvis du bliver beskikket som censor.   

Hvad gør jeg, hvis jeg har opdaget en fejl i min ansøgning efter den er indsendt?

Hvis du opdager fejlen før ansøgningsfristen er udløbet, kan du kontakte Censorsekretariatet, der kan genåbne din ansøgning, så du kan rette fejlen.  Sekretariatet har dog ikke mulighed for at uploade filer eller foretage rettelser i ansøgningen.

Sekretariatet genåbner ikke ansøgninger efter ansøgningsfristen er udløbet.

Er fejlen af en særligt stor grad fx forkert udfyldt motiveret indstilling, vil din ansøgning ikke blive behandlet. Sekretariatet vil kontakte dig, og du vil få mulighed for at indsende en ny ansøgning ved næste ansøgningsrunde. 

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Som udgangspunkt bestræber vi os på at give svar på alle ansøgninger to måneder efter ansøgningsfristens udløb. 

Hvor længe gælder min beskikkelse som censor?

Beskikkelsesperioden for EØ og HD løber til 31. marts 2022.

Beskikkelsesperioden for Statskundskab løber til 31. august 2021.

Når beskikkelsesperioden udløber har man mulighed for at søge om genbeskikkelse, dog udskiftes mindst 25% af censorerne i censorkorpset ved hver ny beskikkelsesperiode.