Du logger ind på Censor IT her.
Hvis du har glemt dit brugernummer eller adgangskode, kan du få det tilsendt ved at trykke på den lyseblå knap, hvor der står 'Glemt brugernr. og/eller adgangskode'. Koden sendes til den mail, du har registeret i Censor IT. Hvis du ikke får koden i løbet af få minutter, bør du tjekke din spammappe, da vi af og til ser, at de ender her. Hvis mailen ikke er her, skal du kontakte Censorsekretariatet.
Ønsker du at ændre din adgangskode gør du følgende:
Efter du er logget ind på Censor IT, kan du under menupunktet 'Min profil' se de stam- og profiloplysninger, der er registreret i Censor IT.
Stamoplysninger
Stamoplysninger er de oplysninger Censorsekretariatet, Censor IT og universiteternes eksamensadministration anvender, når de skal i kontakt med dig.
Vær opmærksom på, at det er dit eget ansvar at opdatere dine stamoplysninger, og at du altid har en opdateret mailadresse i systemet.
Vi anvender alene mail i kommunikationen med censorerne, og du vil derfor risikere at miste vigtig information – fx om genbeskikkelse – hvis mailadressen ikke er aktuel.
Oplysninger om adresse opdateres via CPR-registeret
Profiloplysninger
Profiloplysninger er oplysninger om dine særlige kompetenceområder, kompetencegivende uddannelser, faglige interessefelter, ansættelse og erfaring.
Det er et krav, at du opretter og vedligeholder dine profiloplysninger.
Hvis du ønsker at opdatere dine stam- og profiloplysninger gøres det på følgende måde:
Du skal registrere ansættelser eller tilknytninger til et universitet indtil to år tilbage på Censor IT. Jf. de respektive eksamensbekendtgørelser, § 53 (universitetsuddannelserne) og § 29 (HD-uddannelserne) må censor ikke censurere på et universitet, hvor vedkommende er ansat. Det gælder også i en periode på 2 år efter ansættelsen stopper.
Det gælder både forskere, undervisere og administrative medarbejdere, timelærere, eksterne lektorer, adjungerede professorer eller lignende på universiteterne. Undtaget er enkeltstående foredrag og lignende, som ikke betragtes som et ansættelsesforhold uanset om man modtager betaling for sin medvirken eller ej.
Du har pligt til løbende at vedligeholde oplysninger om universitetsansættelser.
Det er helt afgørende, at disse oplysninger altid opdateres og er korrekte, da de er grundlaget for, hvilke universiteter du modtager forespørgsler til.
Skulle du modtage en forespørgsel til et universitet, hvor du er tilknyttet, er det ikke ensbetydende med, at du kan påtage dig opgaven, da det i givet fald vil skyldes egen mangelfulde udfyldelse af dette felt i din profil.
Det er altid dit eget ansvar at sikre, at alle habilitetsforhold er i orden og at bekendtgørelsernes bestemmelser overholdes.
Du tilføjer en universitetsansættelse/tilknytning på følgende måde:
Tilbudte prøver
På Censor IT kan du se en oversigt over de prøver, du har fået tilbudt. Det gør du på følgende måde:
I oversigten kan du se, hvilken status dine tilbudte prøver har. Der findes tre type status og de betyder:
Allokeringer
På Censor IT kan du også se en oversigt over de prøver, du har været eller skal være censor på. Det gør du på følgende måde:
I oversigten kan du ved hver prøve se censor- og eksaminatorrapporterne, der knytter sig til censuropgaven.
Ved den enkelte allokering kan du også se prøvedatoen og opgavens forventede omfang. Det forventede omfang er en gennemsnitsbetragtning, og der kan desværre være fejl i angivelsen. Antallet af timer i forespørgslen kan derfor ikke lægges til grund for en forventning, om at dette antal timer udbetales. Der udbetales altid kun efter gældende norm, afleverede opgaver og fremmødte studerende.
Hvis der er afvigelser fra eksamensdatoen angivet i Censor IT og den faktiske prøvedato, må du meget gerne gøre eksamensplanlæggeren opmærksom på dette, så oplysningerne kan blive rettet til i Censor IT. Det gælder også, hvis der er ændringer i opgavens omfang (+/- 20%).
Du kan udfylde censorrapporter fra sidste eksamensdag eller seneste voteringsdato, der er angivet i Censor IT. Systemet udsender automatisk påmindelser, hvis du ikke udfylder rapporten.
For at udfylde en censorrapport gør du følgende:
Hvis du efter indsendelse af en rapport opdager, at du har lavet en fejl, skal du kontakte Censorsekretariatet, der kan låse rapporten op, så du kan redigere i den.
Hvis du en periode ikke har tid eller mulighed for at påtage dig censuropgaver, kan du oprette en passivperiode. Det gør du på følgende måde:
På Censor IT har du mulighed for at se, hvilke fagområder og niveauer du er godkendt til at censurere inden for. Det gør du på følgende måde:
Du kan printe vejledningen her.